Energetický certifikát budovy

Dokument, ktorý vyhodnocuje, aké je energetické hospodárstvo konkrétnej budovy, sa nazýva energetický certifikát. Je nevyhnutné ho vlastniť vo viacerých prípadoch. Jedným z nich je predaj domu, ale nemôžete bez neho dom ani prenajímať. Rovnako budete energetický certifikát budovy potrebovať ku kolaudácii Vášho nového rodinného domu. Informácie uvedené v energetickom certifikáte vypovedajú o tom, koľko energie je potrebnej na meter štvorcový v danej budove za jeden rok. Zohľadňuje sa energia potrebná na kúrenie, ohrev vody, osvetlenie, klimatizáciu a podobne.

energetický certifikát

Povinnosť vlastniť energetický certifikát budovy je výhodná aj pre Vás. Budete presne vedieť, akú spotrebu energie má Vaša budova. Rovnako ho oceníte napríklad pri zámere kúpiť rodinný dom. Cena energií nebude otáznikom. Budete presne vedieť, aké výdavky na energie Vás čakajú. Vďaka energetickému certifikátu nekúpite takpovediac mačku vo vreci. Pýtate sa, na koho sa máte obrátiť v prípade, že potrebujete, aby Vám niekto tento certifikát vypracoval? Využite kvalitné služby spoločnosti Certifikácia budovy, energetické centrum. Venujú sa vypracovávaniu energetických certifikátov budov po celom Slovensku.

energie domu

Na ich webovej stránke www.certifikaciabudovy.sk si môžete dať vypracovať nezáväznú cenovú ponuku. Okrem energetického certifikátu Prešov https://www.certifikaciabudovy.sk/energeticky-certifikat/ Vám Certifikácia budovy ponúka službu termovízie. Vďaka termovíznemu meraniu Vašej budovy môžete odhaliť úniky tepla, o ktorých ste ani netušili. Výsledky merania ukážu teplotné mosty Vášho domu, ale môžu odhaliť aj prasknuté potrubie. Využívajú naozaj citlivé termovízne kamery, ktoré majú teplotnú citlivosť až 45 mK. Kontaktujte Certifikáciu budovy počas pracovných dní od 8:00 do 16:00. Urobiť tak môžete telefonicky, a to zavolaním na číslo 0944 231 005, alebo e-mailom, pričom adresa spoločnosti je platko@platko.sk.

Podobné príspevky